Je hebt het wel vast gezien op straat: jongeren die op de straat verschillende gymnastische sprongen, swings, flips, … gebruiken om verschillende obstakels te overwinnen. Deze jongeren beoefenen een sport die freerunning en parkour wordt genoemd. Lees verderNieuws

Freerunning Bruges in Motion 2: een event voor elke freerunner!

Maandag 5 feb 2018

‘Freerunning Bruges In Motion 2’ is een freerunning-evenement gericht naar jong en oud, beginners en gevorderden, ...
georganiseerd door HOWEST i.s.m. Gymfed.

Op het programma staan initiaties en vrije jam!

Nieuwe 10-Lessenreeks Freerunning i.s.m. 'Flow De Gand' start op 21 februari!

Donderdag 11 jan 2018

Je hebt het waarschijnlijk al gezien, jongeren die op de straat verschillende gymnastische sprongen, swings, flips, … gebruiken om verschillende obstakels te overwinnen. Dit is niet zomaar springen en trucs doen, maar het vraagt de nodige techniek en oefening van de beoefenaar.

Geslaagde derde editie Move!

Dinsdag 26 sep 2017

Afgelopen zondag, 24 september, ging de derde editie van Move! door in de parkloods in Antwerpen. We blikken terug op een geslaagde editie.

FIG organiseert eerste Obstacle Course Cup

Donderdag 15 jun 2017

Freerunning & Parkour is hip en trending! Jongeren experimenteren met salto's en gymnastische sprongen, swings, flips, … om verschillende obstakels te overwinnen.

Ook de Internationale gymfederatie ontdekt Freerunning!

Donderdag 2 mrt 2017

Van 21 tot 23 februari vond de eerste vergadering van het nieuwe uitvoerend comité van de FIG (Internationale Gymnastiekfederatie) plaats in Lausanne. Op deze vergadering kondigde de nieuwe voorzitter, Morinari Watanabe (Japan) aan volop te gaan voor ontwikkeling van de gymsport.

Foto's

#wearefreerunning

Twitter wordt geladen