Nieuwe instructor opleiding (10 uur)

Niels Van Santen   ‐  Woensdag 6 okt 2021

Een nieuwe instructor opleiding met als doel lesgevers uit andere sporten wegwijs te maken in parkour.

Ben je leerkacht L.O. of heb je een initiator of hoger in een andere sport, dan kan je via deze opleiding inzicht verwerven in de basistechnieken van parkour om op die manier vlot enkele parkourlessen te kunnen geven. 

Met deze nieuwe opleiding binnen het instructor niveau kunnen we differentiëren tussen 2 verschillende groepen. Enerzijds de jongere traceurs met al wat parkourervaring die interesse hebben in het lesgeven en nood hebben aan methodisch-didactische technieken en inzichten. Anderzijds ervaren lesgevers binnen een andere sporttak of algemene sport leerkrachten, die geen nood hebben aan een didactische opleiding maar eerder aan technische inzichten binnen de sportspecifieke bewegingen in parkour. Het is voor de laatste groep dat deze opleiding bedoeld is. 

Om aan deze opleiding deel te kunnen nemen moet de deelnemer minstens een initiator diploma (of ander gelijkgesteld diploma) hebben. Deze opleiding gaat in 10 uur (i.p.v. 16 uur) over de basistechnieken in parkour, gebruik makend van een combinatie van theorie en praktijk. Het is een actieve opleiding waarbij van de deelnemers verwacht wordt dat ze zelf ook ervaring opdoen met de aangebrachte bewegingen. 

De opleiding zal onder meer de volgende onderwerpen behandelen:  

  • Landingen en precisions
  • Grondbewegingen en rollen
  • Vaulting
  • Hangen en lachés
  • Flow en creativiteit in parkour
  • Parkour outdoor 

Ben je bijvoorbeeld een initiator gymnastiek of een L.O. leerkracht en wens je graag te starten met het lesgeven van parkour of wat parkour te introduceren in bestaande lessen, dan is dit iets voor jou. 

De eerste editie van deze opleiding gaat door op 06 en 07 november in Skay Urban Acadamy, meer info vind je hier.