Bouw grootste skatepark van België, inclusief Freerunning-zone is gestart

Inge Doens   ‐  Dinsdag 22 okt 2019

De eerste spadesteek voor de aanleg van het grootste skatepark van België, aan de Watersportbaan in Gent, is een feit. Ook de freerunners werden bij de plannen niet vergeten.

De eerste spadesteek voor de aanleg van het grootste skatepark van België is een feit. Aan de Watersportbaan in Gent, tussen het Huis van de Sport en de Topsporthal, verrijst tegen volgende zomer een omvangrijk en fonkelnieuw skateterrein. Ook de freerunners werden bij de plannen niet vergeten.

Begin september 2019 werd al gestart met de aanleg van een parking, met inbegrip van een nieuw wandelpad, en enkele omgevingswerken. De parking is zo goed als klaar, waardoor de huidige parking kan afgebroken worden en de aanleg van het eigenlijke skatepark nu kan beginnen.


340 m2 Freerunning/Parkour-zone
De volledige site is op elk moment vrij toegankelijk en krijgt een centraal gelegen gebouw met publiek sanitair en voldoende fietsenstallingen. Om het hele jaar door maximaal gebruik mogelijk te maken, komt er ook verlichting met een timerfunctie die door de bezoekers zelf bediend kan worden.

Naast de enorme mogelijkheden voor skate- en andere rollersporten, inclusief een ‘kiddy area’ voor de jongste skaters, komt er ook een zone van 340 m² specifiek voor Freerunning/Parkour, een discipline waarbij aan de hand van gymnastische technieken met hoge snelheid over obstakels wordt gelopen.

De kosten worden geraamd op een kleine 2 miljoen euro, waarvan een deel gesubsidieerd door Sport Vlaanderen. De opening van het park is voorzien voor volgende zomer.

Om naar uit te kijken!